Modalitatea de plata a taxelelor pentru obtinerea unei vize S.U.A.

Majoritatea solicitantilor sunt obligati sa plateasca o taxa netransmisibila si nereturnabila pentru a putea participa la interviul cu un reprezentant consular. Important de retinut este faptul ca aceasta taxa nu garanteaza si obtinerea vizei si indiferent de rezultatul interviului taxa nu se returneaza.

Pentru a putea achita taxa trebuie sa mergeti la oricare dintre sucursalele BRD si sa urmati anumiti pasi.

Astfel Solicitantii de viza pot plati taxa de procesare a vizei numai  in numerar     – in Lei (RON).  Inainte de a merge la o sucursala BRD, trebuie sa imprimati formularul de depunere corespunzator vizei SUA pentru care doriti sa aplicati, formular disponibil pe pagina ambasadei SUA in Romania si care este individual (se completeaza pentru fiecare persoana), indiferent daca solicitarea este facuta de o familie sau de un grup.

Foarte important este sa printati formularul, care are o perioada de valabilitate de cateva zile (maxim o saptamana), inainte de a merge la banca deoarece fara codul de bare de pe formular nu se poate citi si incasa suma.

Daca imprimati formularul de depunere inainte de ziua in care planificati sa efectuati plata taxei, va rugam sa verificati data de expirare inscrisa pe formular.  Daca nu puteti merge la banca in perioada de valabilitate a formularului nu este nici o problema insa va trebui sa completati un alt formular in baza caruia sa puteti achita. La momentul platii taxei, BRD va elibera o chitanta. Numai in baza chitantei eliberate de banca va puteti face programare la interviul pentru viza. Interviul se programeaza telefonic. Recomandabil este ca in momentul in care sunteti in posesia chitantei sa faceti si 1-2 duplicate  intrucat, fara numarul de pe chitanta, operatorul nu va face programarea.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s